Bouwplannen Nederlandse kust

Moet de enorme bebouwingsgroei aan de kust doorgaan?

De Nederlandse kuststreek van het puntje van Zeeuws-Vlaanderen tot de kop van Noord-Holland raakt steeds dichter bebouwd met strandhuisjes, strandpaviljoens en hotels en recreatieparken in of naast de duinen. Natuurmonumenten deed onderzoek naar de bouwontwikkelingen langs de kust en kwam tot de conclusie dat het tot en met de komende drie jaar gaat om zo’nĀ  7000 nieuwe eenheden sinds 2013. Dat komt neer op 30 duizend extra bedden, terwijl de betrokken partijen al hebben aangegeven dat de markt verzadigd is geraakt. Kortom: er wordt niet gebouwd naar behoefte, maar vermoedelijk vooral voor de geldbelegging. Willen we daar onze mooie kust aan opofferen?

 

NEE, dat hoeft niet. Het kan anders als de gemeenteraad zich betrokken voelt.

Bouwplan Veerse meer in gemeenteraad Noord Beveland afgestemd.

In de gemeenteraad van Noord Beveland is op 8 dec 2016 het voorstel voor een bouwplan in het Veerse Meer unaniem afgestemd. Luister hier naar de stemverklaringen van de politici. Lezen kun je erover in de PZC.

De gemeenteraadsleden zijn tegen het voorstel omdat ze rekening houden met het verzet van de bevolking (petitie ondertekend door 9000 mensen) . Ook noemen ze in hun stemverklaringĀ  het Kustpact en een te verwachten kustvisie als reden om tegen het voorstel te stemmen. Kortom de Kustbeschermers in Noord Beveland zijn heel succesvol bezig geweest.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren