Manifestatie Kies bewust voor de kust op 12 maart druk bezocht.

Het was prachtige strandweer en toch kozen er zo’n 200 mensen bewust voor een bezoek aan onze manifestatie.
Een flinke groep excursiedeelnemers liet zich buiten informeren door de inspirerende boswachter Tycho Hoogstrate over het te beschermen duingebied  van de Dorpsduinen. De tv-ploeg van 251 liep ook mee en binnenkort kun je hun beelden ook op onze website bekijken.

sfeervolle markt

Welkom geheten door de trekzakmuziek van Carla Seelemeyer kwamen de bezoekers meteen in de sfeer. Zo gaat dat in Wijk aan Zee.  Schilderijen van Georgien Wybenga, foto’s van Greet Cudovan, de kunstzeekist van Jan van der Land en de prachtige filmcompilatie van Leela Kraaijeveld maakten die sfeer compleet. Op de markt kregen vooral de Tiny Housebeweging en de uitleg over de bestemmingsplannen  door Anneke van Genderen veel aandacht. De enthousiaste aanmeldingen om mee te doen aan de kustbeschermersbeweging of lid te worden van de Vereniging tot behoud van de duinen in en om Wijk aan Zee geven aan dat veel mensen zich oprecht bekommeren om de toekomst van duin en strand.

in gesprek over duin en strand met de politiek

Jacky de Vries zorgde ervoor dat het gesprek met kustbeschermers en politici over de actiepunten een enerverend gebeuren werd. Er was in het gesprek met het publiek veel aandacht voor het wonen in Wijk aan Zee, en het idee voor Tiny Houses viel in goede aarde, ook bij de gemeente Beverwijk.
Nico Salm, statenlid van de provincie, Marc Janssen van Natuurbehoud en en Pim de Nobel van PWN wezen de aanwezige gemeenteraadsleden op het belang van de regionale zonering van het strand, zodat er duidelijke afspraken komen over de verschillende activiteiten op het strand en er genoeg ruimte blijft voor rust en natuur.

Wazmank zingt speciaal voor de manifestatie geschreven kustlied

Van zeemansliederen gezongen door een superenthousiast mannenkoor krijg je al een zinderend gevoel in je lijf, maar als ze dan ook nog een speciaal voor de manifestatie geschreven kustlied zingen, dan ben je verkocht. Een geweldig slotstuk van een goed opgezette manifestatie.

Petitie

De steun voor de belangrijkste twee doelstellingen:

Alternatieve bouw bij Heliomare ( Tiny Houses en aardwoningen in plaats van een appartementengebouw) en het beschermen van de Dorpsduinen, was groot.

Tot nu tekenden meer dan 120 mensen de petitie. Er waren nog formulieren tekort.
Vanaf vandaag is het mogelijk de petitie te ondertekenen via deze website.  Omdat we bewust niet voor een on-line petitie kiezen, maar voor een wat persoonlijker benadering, kunt u Kies bewust voor de Kust-petitie, zelf printen en dan invullen.

Het formulier kunt u voor 3 april bezorgen of sturen naar:
– Dorpsduinen 7 , 1949 EG Wijk aan Zee   of    Hornlaan 16 ,1944 MC Beverwijk.
Het is ook mogelijk een gescand formulier op te sturen naar:

contact@kustbeschermerswijkaanzee.nl

Daarna zullen we de petitie aanbieden aan de gemeenteraad.

Bewaren

Bewaren

Bewaren